Nezaboravna berba
Od kupinjaka do vina

»Neznanje je bolje skrivati, ali je to teško izvesti kada se opustite uz vino « Heraklit
»Vino je radost a očaj sirće« Ostin O’Mali
»Vino je vešt rvač – odmah hvata za noge« Titus Macijus
»Ako se pije umereno vino je lek«
»Ništa osim najboljeg nije dovoljno dobro«
Vino je  » tako jak lek « da onaj ko ga uvece pije i uz to nešto čita, sledeće jutro može od reči do
reči sve ponoviti. Naravno ako se radi o umerenoj količini.  Johann Wittich
»Ono leči telesnu i duševnu bol, rasteruje neraspoloženje i tugu, okrepljuje umornu dušu, donosi
radost i medju prijateljima podstiče volju za razgovorom « Sveti Augustin
»Bog je stvorio samo vodu, a čovek vino« Viktor Igo
»Vino umereno uzeto izoštrava um«
»Lepo vino sladje je od leka«
»Čašica ujutru popravlja iscrpljeni duh«
»Često izmedju čaša lete dobrodušne reči«
       Ubiraju se zrele i sočne divlje kupine , obično crne, redje crvene bobice, koje skupljamo u ranim jutarnjim ili kasnim večernjim satima jer tada plod biva očuvaniji i sočniji. Kupina se u gajbe pakuje u tri, četiri reda, da se ne bi oštetila, zgnječila i da ne bi iscureo sok. Do našeg proizvodnog pogona kupina se transportuje klimatizovanim vozilima i stavlja se u Laktofriz od inoxa gde se vrši burna fermentacija. Dodaju se odredjeni enzimi i kvasci da bi se lakše odradila fermentacija i kasnije bolje izbistrilo vino. Po završenoj fermentaciji u kojoj se kljuk odvaja na površinu u vidu pogače, ispod ostaje dragocena tečnost a na dnu uginule bakterije i kvasci. Kupinovo vino se otače i dobija se manja, ali vrlo kvalitetna, količina radmana. Vino treba još da odleži i tu se vrši takozvana fina (lagana) fermentacija. U toku odležavanja potrebno je još par puta otočiti vino. Na kraju se vino koriguje medom i dodaje se naš tajni sastojak koji se prenosi sa kolena na kolena već generacijama. Ostaje još samo da se vino filtrira, pasterizuje i napune flaše koje zatvaramo pampurom. Na redu je etiketiranje, voskiranje, stavljanje little book-a i pakovanje u kutije.

       Od trenutka kada ugledate flašu, ista će vas zainteresovati, privući i osvojiti na prvi pogled.
Prilikom degustacije, ukus našeg desertnog vina, osvojiće i zaklete ljubitelje prelepog vina od groždja.
Naš TAJNI SASTOJAK koji čini “Nezaboravnu berbu” drugačijom od ostalih, daje joj poseban ukus, aromu, miris i punoću. Njen buke Vas prosto osvaja na prvi gutljaj.

KAKO   SAMI   DA   NAPRAVITE   KUPINOVO   VINO:
Za litru kupinovog vina je potrebno:

  • 1.6 kg. svežih kupina,
  • 320 g šećera,( odnos je 1:5),
  • Staviti red kupina, pa pošećeriti i tako u krug,
  • Ostaviti da odstoji dokle god se čuje pucketanje ( oko 15-20 dana ).
  • Prekriti gazom da ne bi ulazile mušice, bubice…
  • Kada prestane pucketanje tada se na površini formirao kljuk u vidu pogače neprijatnog mirisa,
  • Otočiti dobijenu tečnost a talog možete iskoristiti za pravljenje rakije ili u vidu djubriva,
  • Ostaviti da odstoji još 10 dana, pa ponovo otočiti da bi se sav talog odstranio.
  • Procediti vino kroz gazu .
  • Sipati u šerpu i prokuvati na 85˚C.
  • Sipati vruće vino u zagrejane flaše i zatvoriti ih odmah.


Za ljubitelje sladjeg vina stavljati odnos 1:4 ( 1kg šećera na 4 kg plodova kupina )

Najbolji užitak je kada se vino ohladi na temperature od 10˚C.
Uživajte u dobijenom vinu koje ste sami napravili.

Nezaboravna berba, MakeArt, Nezaboravna berba, MakeArt, Nezaboravna berba, MakeArt, Nezaboravna berba, MakeArt, Nezaboravna berba, MakeArt, Nezaboravna berba, MakeArt, Nezaboravna berba, MakeArt, Nezaboravna berba, MakeArt, Nezaboravna berba, MakeArt, Nezaboravna berba, MakeArt, Nezaboravna berba, MakeArt, Nezaboravna berba, MakeArt, Nezaboravna berba, MakeArt, Nezaboravna berba, MakeArt, Nezaboravna berba, MakeArt, Nezaboravna berba, MakeArt, Nezaboravna berba, MakeArt,

Kupinovo vino, Kupinovo vino, Kupinovo vino, Kupinovo vino, Kupinovo vino, Kupinovo vino, Kupinovo vino, Kupinovo vino, Kupinovo vino, Kupinovo vino, Kupinovo vino, Kupinovo vino, Kupinovo vino, Kupinovo vino, Kupinovo vino, Kupinovo vino, Kupinovo vino, Kupinovo vino, Kupinovo vino, Kupinovo vino, Kupinovo vino, Kupinovo vino, Kupinovo vino, Kupinovo vino, Kupinovo vino, Kupinovo vino, Kupinovo vino, Kupinovo vino, Kupinovo vino, Kupinovo vino, Kupinovo vino, Kupinovo vino, Kupinovo vino, Kupinovo vino, Kupinovo vino, Kupinovo vino,

Nezaboravna berba, MakeArt, Nezaboravna berba, MakeArt, Nezaboravna berba, MakeArt, Nezaboravna berba
Priroda u boci